Omgeving

Het mooie dorpje Leur

Omgeving van Leur
Ontspannen in het Leurse Bos

In 2018 telde Leur 130 inwoners en heeft 50 huizen. Leur heeft naast een eigen kerk, een restaurant, een Bakhuis, twee vakantiehuizen, een Landgoed met Kasteel en een bos, het Leurse Bos! Vanwege dit alles geldt er een beschermd dorpsgezicht. 

Lekker wandelen en fietsen

Wandelen in Leur

De wandelaars onder U kunnen hun hart ophalen met velerlei wandelroutes.

  • Walk of Wisdom
  • Streekpad Nijmegen
  • De Vierdaagse route

Diverse fietsroutes voeren ook door Leur.

  • De Maas Waal route
  • De Plattelandsroute
  • De Molenroute
  • De Pontjesroute (in de zomer)

Het is prachtig fietsen naar de nabij gelegen dorpen als Hernen, Bergharen, Batenburg en Appeltern, bekend van de prachtige tuinen.

Landgoed en boerderij

Aberdeen Angus koeien

Heerlijkheid Leur, is een landgoed dat al sinds 1748 in particulier bezit is. Naast een tweetal vakantieboerderijen beheren zij ook een Landwinkel en boerderij. Hier wordt sinds 1994 Aberdeen Angus vee gehouden op de Leurse Angus Boerderij. De boerderij is een initiatief van Landgoed Heerlijkheid Leur.

Kleinschalig en diervriendelijk

Op de boerderij worden uitsluitend vleeskoeien van het ras Aberdeen Angus gehouden. De doelstelling van de boerderij is: op kleine schaal een alternatief te bieden voor de op bedrijfsmatige productie gerichte reguliere veehouderij, geen gesleep met dieren, geen voer uit de fabriek, geen lege wei met het vee het gehele jaar op stal, geen “productie om de productie”, én volop ruimte. Kortom een boerderij als vroeger.

Zij streven ernaar om dit trotse, van oorsprong Schotse vee op een extensieve en natuurvriendelijk wijze te houden, in harmonie met de lieflijke omgeving van Leur.

Voorzieningen in de omgeving

Het nabijgelegen restaurant De Leurse Hof

Leur is een dorp in de Nederlandse gemeente Wijchen. In 2018 telde Leur 130 inwoners. Leur is gelegen ten noordwesten van Wijchen tussen de A326 en de A50 in. Nijmegen ligt op 12 km afstand. De A15 ligt op 20 km van ons huis.

Voor de zakelijke mensen ligt onze B&B dus zeer gunstig vanwege de nabijheid van uitvalswegen naar Arnhem, Tiel, Den Bosch, Kleef en Nijmegen.

Toeristische bezienswaardigheden in de buurt

De historische plaatsen Batenburg, Ravenstein en Grave zijn ook goed bereikbaar en kennen veel karakteristieke boerderijen en straatjes.

De Bed & Breakfast ligt vlakbij Nijmegen. Hier zijn diverse musea als het Valkhof museum, het Afrika museum en Museum Orientalis.